Reklama

„A na deser..” – słodkie zwycięstwo ZSCKR Nowy Targ

29/03/2024 08:31

W Swarożynie tematem przewodnim II Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „A na deser…” były „MONOPORCJE”. Zadaniem uczestników było sporządzenie efektownego deseru w postaci MONOPORCJI o wadze 80-120 g w ilości 5 sztuk według tradycyjnej receptury i autorskiego pomysłu z nieprzetworzonych wcześniej produktów.

Triumfatorem tegorocznej edycji Konkursu Gastronomicznego „A na deser…” została drużyna z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego w Nowym Targu. Kinga Budz i Wiktoria Czajka, uczennice z klasy II technikum kształcącego w zawodzie technik technologii żywności; zajęły I miejsce za przygotowanie deseru „Kokosowy zawrót głowy”.

Dziewczyny przygotowały MONOPORCJE, która składała się z żelki mango -marakuja połączonej z ganache czekoladowym i dakłasem kokosowym, zanurzonej w musie kokosowym, oblanej polewą lustrzaną, podanej na czekoladowym sable i udekorowanej białą czekoladą oraz własnoręcznie przygotowanym rafaello.

Deser dosłownie rozpływał się w ustach i zachwycił Komisję Konkursową walorami smakowymi, dekoracją i sposobem podania.

MONOPORCJE to najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur.

Opiekun konkursu: Wiesława Staroń

Aplikacja goral24.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Źródło: ZSCKR Nowy Targ
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo goral24.pl




Reklama
Wróć do