
W Zespole Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie odbył się XXIII konkurs kulinarny „Przypomnieć zapomniane”.
ZSCKR w Nowym Targu reprezentowała Gabriela Turkot uczennica klasy III technikum kształcącego w zawodzie technik technologii żywności, która po mistrzowsku „przypomniała zapomniany” przepis.
- Gabrysia upiekła szarlotkę oraz artystycznie udekorowała przygotowany przez organizatora wyrób cukierniczy. Jesteśmy dumni z Gabrysi, bo zajęła III miejsce, a poziom konkursu był bardzo wysoki. W kulinarnej rywalizacji udział wzięło łącznie 16 cukierników z Polski, Litwy, Czech oraz Gruzji - mówi dyrekcja ZSCKR w Nowym Targu.
Opiekunem Gabrieli jest Józef Bąbol.
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie