
Koło Gospodyń Wiejskich w Skrzypnem przeprowadziło czterodniowe warsztaty kulinarne promujące lasy i żywność pochodzenia leśnego.
Podczas zajęć uczestnicy mieli okazję przygotować potrawy z wykorzystaniem owoców leśnych i dziczyzny takie jak: muffinki, drożdżówki oraz dżemy z owocami leśnymi, paszteciki i uszka z dziczyzną oraz bardzo zdrowy syrop z czarnego bzu.
Panie z KGW przeprowadziły pogadankę na temat dobrodziejstw lasu.
Dzieci miały także okazję wykonać piękne "Leśnie witraże'' oraz ozdobić słoiczki na dżemy, które na koniec zabrały do domu.
Warsztaty zostały zorganizowane w ramach projektu "Leśne skarby z Kołem Gospodyń Wiejskich w Skrzypnem'' dofinansowanego przez Lasy Państwowe w ramach konkursu "Natura od kuchni''. Było bardzo wesoło i smacznie.
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie