
W dniach 22 i 24 maja br. szczególnie słodko było w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego w Nowym Targu.
Uczniowie z klas gastronomicznych wzięli udział w warsztatach cukierniczych, które poprowadził mistrz cukiernictwa Norbert Dziadkowiec - szef cukierni w Hotelu Bania.
- W ZSCKR Nowy Targ zawsze jesteśmy otwarci na nowości, a uczniowie z pasją do cukiernictwa szczególnie byli zainteresowani przygotowywaniem nowoczesnych deserów. Na warsztatach cukierniczych było słodko, kreatywnie i bardzo kolorowo. Uczestnicy włożyli dużo serca i pracy w przygotowanie „słodkich dzieł sztuki”. Serdecznie dziękujemy panu Norbertowi za profesjonalne przygotowanie warsztatów. Monoporcje na pewno już nie będą stanowiły dla nas problemu - mówi opiekun warsztatów Wiesława Staroń.
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie