Reklama

Hotelowa restauracja

24/09/2021 16:37

Wiele osób nie wyobraża sobie wypoczynku bez wyżywienia w miejscu pobytu. Hotelowe restauracje codziennie dokładają wszelkich starań, by jak najlepiej obsługiwać swoich gości i serwować jedynie wysokiej klasy dania. Prowadzenie takiego przedsięwzięcia wymaga dużego zaangażowania, pracy zespołowej i odpowiedniego wyposażenia. Dowiedz się, jak funkcjonują hotelowe restauracje.

O co zadbać przy podawaniu posiłków?

Hotelowa restauracja to nie tylko serwowane dania, ale także klimat i atmosfera, którą tworzy również estetyka sali, jakość obsługi i ogólna prezencja obiektu. Trzeba pamiętać, aby stoły były stabilne, a krzesła komfortowe w użytkowaniu. Istotnym elementem jest również odpowiednie nakrycie stołu –  warto zadbać o gładki obrus lub czysty, higieniczny blat wykonany na przykład z drewna lub kamienia, który łatwo można wyczyścić po wizycie gości.

Warto pamiętać również o dekoracjach. Już nawet świeży kwiat w efektownym wazonie robi dobre wrażenie na kliencie. Naczynia i talerze powinny być wykonane z wysokiej jakości ceramiki, dzięki czemu nie popękają w trakcie mycia i wyparzania. Ważnym elementem wyposażenia są również  sztućce – pięknie prezentują się zapakowane w estetyczne kieszonki zrobione z serwetek. Wyposażenie hoteli, w tym przede wszystkim restauracji to także szereg potrzebnych akcesoriów, których wielu gości nie widzi. Wózki platformowe do przewożenia towarów, wózki z funkcją podgrzewania potraw oraz takie do serwowania dań na szwedzki stół ułatwiają personelowi obsługę nawet dużej sali wypełnionej gośćmi.

Kuchenne sprzęty

Urządzenia, które muszą znaleźć się w hotelowej kuchni z powodzeniem można znaleźć na platformie zakupowej MerXu. Wszystkie potrzebne rzeczy w branży HoReCa możesz zamówić we własnym biurze, bez konieczności wychodzenia z domu. Znajdziesz tam kuchenkę z kilkoma palnikami różniącymi się wielkością, piece i piekarniki (najlepiej modele konwekcyjno-parowe), chłodziarki i zamrażarki, a także wyciąg gastronomiczny o dużej mocy. Niezbędna będzie również profesjonalna zmywarka, która szybko umyje i wysuszy zastawę. Praktyczna będzie również chłodziarka do butelek czy też chłodnicza witryna ekspozycyjna. Warto zapewnić pracownikom również dostęp do wysokiej jakości mniejszych urządzeń AGD, takich jak mikser ręczny czy wyciskarka wolnoobrotowa.

Wyposażenie restauracji i hoteli powinno być wykonane z trwałych materiałów odpornych na uszkodzenia mechaniczne. Nie powinno również reagować ze środkami do czyszczenia dedykowanymi branży HoReCa. Prowadząc biznes, korzystaj z rozwiązań dostępnych online. Zaoszczędzisz zarówno czas, jak i pieniądze.

materiał promocyjny

Aplikacja goral24.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo goral24.pl




Reklama
Wróć do