Reklama

Wyposażenie punktów gastronomicznych

07/12/2021 09:42

Prowadząc własny biznes gastronomiczny, który polega na przygotowywaniu posiłków w dużej ilości, lub sieci sklepów mięsnych, w których konieczne jest mielenie mięsa, warto zaopatrzyć się w dobrej jakości sprzęt, który ułatwi proces przygotowywania surowego mięsa gastroprodukt.pl/wilki-do-miesa. Ponadto wykorzystanie odpowiednich narzędzi będzie wiązać się z minimalnymi stratami wagowymi mięsa, dzięki czemu ilość odpadów zostanie zredukowana do absolutnego minimum. 

 

  • Wilk do mięsa kotleciarka elektryczna
  • Kotleciarka elektryczna - najważniejsze cechy
  • Maszyny i produkty gastronomiczne do firm cateringowych

 

Wilk do mięsa kotleciarka elektryczna

 

Mielenie mięsa i późniejsza jego obróbka termiczna to bardzo ważne procesy, od których zależy jakość spożywanego produktu beskidzka24.pl/czym-sa-wilki-do-miesa. Aby prawidłowo przejść proces mielenia mięsa, należy wykonać czynność profesjonalnym sprzętem gastronomicznym wykonanym ze stali nierdzewnej, co ułatwia prawidłowe utrzymanie czystości i gwarantuje pełną higienę podczas przygotowywania produktów.

Wilk do mięsa to profesjonalny sprzęt gastronomiczny, który charakteryzuje się wysoką jakością wykonania. Przeznaczony jest do profesjonalnej obróbki mięska, z którego zostały uprzednio usunięte skóra i kości. Niebywale prosty demontaż każdego z elementów składających się na maszynkę do przygotowania mięsa, umożliwia dokładne wyczyszczenie nawet najmniejszych zakamarków. Wyposażona została w silnik elektryczny, dzięki któremu nie musimy włożyć zbyt wiele siły w przegotowanie mięsa mielonego. Ponadto wbudowany czujnik przegrzania, każdorazowo wyłączy urządzenie, gdy to będzie pracować zbyt długo, a my stracimy kontrolę nad czasem, zajmując się pozostałymi czynnościami wymagającymi do przygotowania potraw do wydawki. Produkt charakteryzuje spora wydajność, ktora może pozwolić na przemielenie mięsa o wadze 250 kilogramów w godzinę osrodekjura.pl/wilk-do-miesa-jak-wybrac-maszynke-do-mielenia.

Kolejnym urządzeniem, które ułatwi pracę w gastronomii, jest kotleciarka elektryczna gastroprodukt.pl/kotleciarka-elektryczna. Maszyna do stekowania to wysokiej jakości produkt wykorzystywany w produkcji różnego rodzaju kotletów, steków oraz mięsa mielonego. Najnowsze technologie wykorzystane w produkcji pozwalają na przygotowanie fantastycznie wysmażonego mięsa z zachowaniem soków mięsnych wewnątrz potrawy. Takie działanie możliwe jest poprzez szybkie obsmażenie, które zamknie pory przygotowywanego steka, zatrzymując aromat i tłuszcz wewnątrz poprawy.   

 [obraz_1]

Kotleciarka elektryczna - najważniejsze cechy

Szukając odpowiedniego sprzętu do zakładów gastronomicznych, stołówek szkolnych, czy barów typu kebab itp. kotleciarka elektryczna może okazać się doskonałym wyborem. Najważniejsze cechy produktu to bardzo wysoka wydajność przy jednoczesnym skróceniu czasu wysmażenia mięsa do minimum. Warto również wspomnieć, że kotleciarka do mięsa podczas smażenia, daje najwyższą jakość produktu, zachowując niemal taką samą wagę steka lub kotleta co przed przystąpieniem do obróbki termicznej. Ważne jest, aby każdy produkt mięsny, który poddamy smażeniu za pomocą urządzenia miał uprzednio usunięte wszelkie kości portalpolska.pl/artykul-kotleciarka-elektryczna-3-rzeczy-ktore-musisz-wiedziec

Opcja marynowania za pomocą urządzenia została udoskonalona, co pozwala na skrócenie potrzebnego czasu nawet o cztery razy. Bardzo szybki czas smażenia pozwala na wykonanie nawet 500 sztuk mięsa do wydania w ciągu godziny. Co więcej wykorzystując urządzenie podczas smażenia, możemy dowolnie formować wyłożone mięso co zdecydowanie przyspiesza procesy przygotowawcze, powodując, że klienci czekający na otrzymanie zamówienia są zadowoleni czasem obsługi. 

 

Maszyny i produkty gastronomiczne do firm cateringowych

Wybierając produkty mające służyć produkcji we wszelkich punktach gastronomicznych, musimy zwrócić uwagę nie tylko na wydajność ale i wygodę stosowania neografix.pl/jak-wyposazyc-biznes-gastronomiczny. Dla firm zajmujących się dużymi produkcjami należy zwrócić uwagę na maszyny i ich modele, które mogą pracować przez wiele godzin, jednocześnie przerabiając spore ilości mięsa w czasie 60 minut. Ważna dla wszystkich przedsiębiorców i wścieli lokali jest możliwość utrzymania należytej czystości sprzętu, tak aby spełniał wszystkie wymogi sanitarne. W tym celu można zwrócić uwagę na sprzęt wykonany ze stali nierdzewnej, która jest podatna na czyszczenie, a dodatkowo musi mieć możliwość łatwego demontażu i rozkręcenia jak największej ilości elementów, aby podczas myci dotrzeć do najciaśniejszych i drobnych zakamarków. 

Przy dużych produkcjach należy wyposażyć kuchnię w wilk do mięsa, który pozwoli na bieżące mielenie zakupionego u dostawców kawałków schabu, wołowiny oraz drobiu jaw.pl/2020/04/wilki-do-miesa-dlaczego-warto-je-wykorzystac-w-restauracji. Możliwość wydajnego mielenia i minimalizowania odpadów pozwala na wprowadzenie oszczędności, które są tak ważne dla każdego przedsiębiorcy. Podobnym elementem wyposażenia, mającym wpływ na zwiększenie wydajności oraz jakości produkcji jest kotleciarka elektryczna, która zachowuje soczystość przygotowywanych mięs i nie powoduje zbyt dużych ubytków na gramaturze porcji. 

materiał zewnętrzny, promocyjny

Aplikacja goral24.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo goral24.pl




Reklama
Wróć do